Diepe bindweefsel massage

Diepe bindweefselmassage is een massage die zich specifiek richt op spanningen en blokkades in zowel lichaam als geest.

Het bindweefsel staat in connectie met zowel het lichaam als geest ook wel de body mind connectie . genoemd. Deze zijn gelijktijdig met elkaar verbonden ze geven beide informatie aan elkaar door en communiceren met elkaar. Wanneer er spanning in het lichaam aanwezig is raken deze informatiestromen geblokkeerd. Het word dan minder goed mogelijk om te voelen en/of om naar de signalen ven het lichaam te luisteren.

De diepe bindweefselmassage is een holistische manier van werken waardoor het lichaam de ruimte geeft aan ontspanning en herstel van de balans.

Bindweefsel geeft het lichaam zowel vorm en structuur als kracht en flexibiliteit. Spanningen die in het bindweefsel worden vastgezet, zorgen ervoor dat de weefsels minder flexibel en dus stijver worden.

Ook emotionele of mentale spanningen hebben zo hun uitwerking op het bindweefsel. Wanneer emoties (nog) niet zijn verwerkt of wanneer we niet in contact staan met ons lichaam worden de spanningen die hieruit voortkomen in de bindweefsel van het lichaam opgeslagen en vastgehouden.

Klachten die er dan in kunnen sluipen zijn:

-Schouder,- nek,- en rug klachten

-Vermoeidheid

– Hoofdpijn / migraine

– Spanningspijn en stijfheid van de spieren en gewrichten.

– Burn out.

Werking van diepe bindweefsel massage

Diepe bindweefsel massage is erop gericht om de verbinding tussen lichaam en geest weer te herstellen. Hierdoor kan je weer in contact worden gebracht met je diepere lagen, zowel fysiek als mentaal / emotioneel. Het kan je op een natuurlijke manier helpen ter ondersteuning bij bewustwording en innerlijke groei.

Effecten van bindweefselmassage

– Loslaten van spanningen (zowel fysiek als emotioneel)

– Herstel van spanningsklachten (ook Chronische klachten)

– Terugkeer van mobiliteit en bewegingsvrijheid

– Loslaten van spanningspatronen

– Meer energie en een betere gemoedsrust

– Meer in contact zijn met lichaam en gevoel (bewustzijn)