Shantala baby massage

Shantala massage is een ontspanningsmassage voor baby’s die o.a. ten doel heeft het contact tussen het kindje en de ouders zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Wat is Shantala babymassage?
Shantala massage is oorspronkelijk een vorm van totale lichaamsmassage voor baby’s die in India gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging. Het in aandacht en met respect bezig zijn is één van de grondpeilers van de massagevorm. Door de massage kun je op een heel fundamenteel niveau in contact komen met je baby en laten voelen, dat je hem/haar volledig accepteert. Hierdoor schep je een veilige situatie.

Babymassage heeft vooral een positieve invloed op:
– de spijsvertering (krampjes, verstopping en andere ongemakken)
– het slaapgedrag
– het kwijtraken van spanningen
– de weerstand tegen ziektes

De Shantala Babymassage heeft vooral een positieve uitwerking bij onrustige en gevoelige baby’s

Waar komt de naam Shantala vandaan?
De massage is vernoemd naar Shantala, een moeder uit de sloppenwijken van Calcutta (India). De Franse dokter Leboyer, oa. bekend van de eerste onderwater-bevallingen, introduceerde deze massagevorm in Europa.

Opzet van de cursus
U leert om vanuit uw eigen gevoel uw kind met aandacht aan te raken.

Inhoud van de cursus
Na het uitwisselen van ervaringen kleedt u rustig uw baby uit, waarna ik verschillende houdingen en handelingen laat zien met behulp van een babypop. Gedurende 20 à 30 minuten masseert u zo uw eigen kind. Met verschillende oefeningen stimuleert u uw kind actief te zijn of juist te ontspannen, wat in het latere leven een nuttige vaardigheid is. Na de massage word de baby weer aangekleed en eventueel gevoed.